prodaja@alfaprint.ba
066/704-798
Akcija!

PlayStation 4 Pro 1TB B chassis Black

969,00 KM 799,00 KM

SONY PlayStation 4 Pro
1TB
B chassis Black

Garancija: 12 mjeseci

Kategorija:

Opis

Brže, više, jače, ljepše. Danas je standard televizora srednje i više klase 4K razlučivost i HDR prikaz, pa je bilo očekivano da te mogućnosti ponudi i Sony Playstation 4. HDR je stigao s updateom i na klasične Playstation 4 konzole, no 4K je sasvim druga priča. Za to vam trebaju mišići Sonya PS4 Pro, a s njime i Playstation VR lakše diše…

 

Sony Playstation 4 Pro nije nasljednik Playstationa 4, nego nadogradnja za gamere koji žele uživati u 4K HDR igrama. Njegove performanse su dvostruko bolje od Playstationa 4 – preciznije, GPU je brži 2.4x.

Sve igre rađene za Playstation 4 će raditi na PS4 Pro. Brže, uz bolju vizualnu kvalitetu – čak i kad gledate na običnom FullHD televizoru.

Prisjetimo se: kada gledate FullHD sliku gledate dva milijuna piksela; 4K (UHD) ih donosi četiri puta više, dakle osam milijuna. Svaki kadar Sony PS4 Pro mora 30 ili 60 puta u sekundi izračunati i iscrtati. Tu je i HDR prikaz, pogledajmo razliku:

To je jako zahtjevno, stoga je hardver nove konzole snažniji; njena grafička kartica (GPU) donosi 4.2 TFLOP- sa na stol, dok je ta vrijednost kod PS2 i PS4 Slim konzole 1.8 FTLOPs.

Benefiti za vlasnike 4K HDR televizora su jasni, no što ako još nemate 4K TV?

Snaga PS4 Pro konzole se vdi i na FullHD televizoru. Neke igre će vjerojatno imati dvije opcije: da rade s boljom grafikom od onih za običan Playstation 4 u 30 FPS-a, ili da rade u 60 FPS-a.

Klasične igre za PS4 će dobiti napredan antialiasing, pa će izgledati oštrije. Bit će više poligona u kadru, a neke teksture će biti oštrije. Eventualni padovi frameratea u kadrovima s mnogo akcije se neće događati, a vliki plus je i bolji rad sa Playstation VR naočalama, koje će dobro iskoristiti bolji hardver.

Sony PlayStation 4 Pro je novi kralj gaminga, dugo očekivani upgrade postojeće PS4 konzole koji donosi čari 4K HDR igranja na isto takvom 4K HDR televizoru, ali i poboljšava FullHD igranje, dodatno poboljšava mogućnosti i iskustvo na dolazećem PlayStation VR headsetu, te donosi i mogućnost streamanja 4K HDR videa. Najbolje od svega – cijena je više nego pristupačna, s obzirom na performanse, čime ova gaming platforma ostaje i dalje – isplativije, a sada postaje čak i naprednije gaming rješenje od skupocjenih PC uređaja.